Add This

Tuesday, November 6, 2012

Ερασιτεχνική Σκηνή "Γιάννης Αλεξάκης", Αφιέρωμα στον Δ. Ψαθά (Photos και Εντυπώσεις)


Η Ερασιτεχνική Σκηνή "Γιάννης Αλεξάκης" ξεκίνησε και φέτος πολύ δυναμικά. Σαββάτο 3 αλλά και Κυριακή 4 Νοεμβρίου η ομάδα έδωσε και πάλι δύο πολύ καλές παραστάσεις. Όλοι τους κατάφεραν με ερμηνείες, κινήσεις και εκφράσεις να σκορπίσουν γέλιο και το κοινό έδειξε ότι πέρασε δύο υπέροχες ώρες ξενοιασιάς βάζοντας στην άκρη για λίγο την δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας. 
Οι βραδιές ξεκίνησαν με την "Γαλάζια Χελώνα", και ένα φαντασμένο ποιητής που αποκαλύπτεται στους εξτασιασμένους οπαδούς τους. Πολύ γέλιο, ωραίες ατάκες και εκφράσεις σε ένα μονόπρακτο που μας θύμισε πολύ τον ποιητή Φαμφάρα και τα κοράκια του. 
Στη συνέχεια ακολούθησε ο "Κηφισοφών" και έναν συγγραφέα που αφιερώνει την ζωή του και τον χρόνο του στην συγγραφή-δικαίωση του αδελφικού φίλου του Ευριπίδη, Κηφισοφώντα, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι είχε ερωτική σχέση με την σύζυγο του φίλου του. Το πείσμα του συγγραφέα για την δικαίωση του Κηφισοφώντα είχε ως αποτέλεσμα την παραμέληση της συζύγου του μέχρι που ένα "ατύχημα" έφερε τυχαία στο φως μια τραγική ειρωνεία. Άφθονο το χιούμορ του Δ. Ψαθά με τις παρεξηγήσεις και τα ευτράπελα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ωραίες ερμηνείες και γρήγορες εναλλαγές και εδώ από όλους τους ηθοποιούς. 
Τέλος ακολούθησε το τρίτο και ίσως καταλληλότερο μονόπρακτο λόγω τρέλας, γέλιου και υπέροχου φινάλε! Οι "Τρελοί της εποχής". Ότι ακριβώς λέει ο τίτλος. Όλη η τρέλα που μπορεί να παρελάσει μέσα σε ένα ψυχιατρείο όπου η ιατρός προσπαθεί να πείσει έναν ασθενή (;) να αποβάλει το φιλότιμο και την εντιμότητά του πριν αποτρελαθεί εκείνος και τρελάνει και την σύζυγό του. Το ωραίο σε αυτό το μονόπρακτο, πέρα από το υπέροχο και ξεκαρδιστικό σενάριό του, ήταν το πώς η Ερασιτεχνική Σκηνή "Γιάννης Αλεξάκης" συνέδεσε την τρέλα και τις ατάκες του έργου με την "τρέλα" και τα σημερινά δρώμενα που μας απασχολούν και ταλαιπωρούν ως Έλληνες. Το φινάλε με την σάτιρα, το μουσικό χαλί και την τρέλα να απλώνεται επί σκηνής ήταν η καλύτερη έκπληξη για το κοινό που ήδη γελούσε από τις συνεχόμενες ατάκες.

Τα τρία υπέροχα αυτά μονόπρακτα του μεγάλου Δ. Ψαθά έδεσαν όμορφα με ωραίες σκηνοθετικές πινελιές από καταστάσεις του σήμερα. Σκηνοθέτησαν και έπαιξαν οι Αργύρης Φρέρης, Λωράν Αρμάος ενώ ο Λευτέρης Σαρρής σκηνοθέτησε και ήταν και πάλι πίσω και τα μουσικά χαλιά, φωτισμό και τα εφέ. Όλοι οι ηθοποιοί έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους και  κατάφεραν να μας παρουσιάσουν το πολύ καλό σύνολό τους μέσα από πολύ μεράκι και δουλειά. Επίσης με χαρά διαπιστώσαμε και απολαύσαμε τρεις νέες προσθήκες νεαρών ηθοποιών. Τους Ιωάννα Ανδρονή, Μαρία Βερυκοκάκη και Δημήτρη Λιβά. Σίγουρα η βοήθεια και η συμβολή τους θα είναι σημαντική για την συνέχεια της σκηνής.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα "Γιάννης Αλεξάκης" και πάλι για τις δύο υπέροχες παραστάσεις του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, καλή συνέχεια για την υπόλοιπη σεζόν και πάντα τέτοιες επιτυχίες. Το δυνατό χειροκρότημα και τα μπράβο του κοινού που και πάλι γέμισαν την αίθουσα Auditorium είναι η επιβράβευση για την δουλειά και το έργο της Ερασιτεχνικής Σκηνής "Γιάννης Αλεξάκης"

Δείτε κάποιες φωτογραφίες από την παράσταση (δυστυχώς ο φακός με πρόδωσε στο τέλος και είναι θολά :( )

Φωτογραφία, FrogenLeaf 2012
Και άλλες φωτογραφίες ξεχωριστά από το κάθε μονόπρακτο (Ευχαριστώ Κωνσταντίνε και Λουκιανέ!) .

Γαλάζια Χελώνα photos
Κηφισοφών photos
Τρελλοί της εποχής photos

Αναλυτικά συμμετείχαν (με σειρά εμφάνισης):

ΓΑΛΑΖΙΑ ΧΕΛΩΝΑ
Σκηνοθεσία και Επιλογή Μουσικής : Αργύρης Φρέρης
 

Ζωζώ Φλωρά : Μαρία Σαρρή
Υπηρέτρια : Χαρά Βασσάλου
Λιλή : Καίτη Βαλσαμάκη
Λούπης Αλούπης : Αλέξης Ιορδάνου
Χάρης Φλωράς : Αργύρης Φρέρης
Φιφή Φλωρά : Αναστασία Μανωλεδάκη
Δυσσέας Συννεφιάς : Λωράν Αρμάος
Καλεσμένη : Μαρία Βερυκοκάκη
Καλεσμένος : Δημήτρης Λιβάς
Χρήστος Τσίμπας : Κώστας Κατραμάδος

ΚΗΦΙΣΟΦΩΝ

Σκηνοθεσία : Λευτέρης Σαρρής
 

Θεία Πιπίτσα : Michèle Σταμούλη
Ελενίτσα : Αναστασία Μανωλεδάκη
Ξενοφών : Λωράν Αρμάος
Μαρία : Ιωάννα Ανδρονή
Χαρμίδης : Κώστας Κατραμάδος
Χρηστάκης : Αλέξης Ιορδάνου

ΤΡΕΛΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Σκηνοθεσία : Λωράν Αρμάος
 

Ιατρός : Michèle Σταμούλη
Μαρία Φουκαρά : Καίτη Βαλσαμάκη
Αγησίλαος Φουκαράς : Γιάννης Σταμούλης
Τρελλός : Αλέξης Ιορδάνου
Τρελλή : Χαρά Βασσάλου
Τρελλός : Αργύρης Φρέρης
Τρελλή : Μαρία Σαρρή
Τρελλός : Λωράν Αρμάος
Τρελλός : Κώστας Κατραμάδος

Σκηνικά, Κοστούμια : Ο Θίασος

Επιλογή Μουσικής, Φωτισμός, Ηχητικά : Λευτέρης Σαρρής


Περισσότερα για την Ερασιτεχνική Σκηνή "Γιάννης Αλεξάκης" επισκεφτείτε :
skini alexakis και Facebook.

1 comment:

  1. Έξοχο, καταπληκτικό, μπράβο Σπύρο!!!

    ReplyDelete