Add This

Friday, November 2, 2012

Steve Vai's "2012 Experience" in Greece! 5&6 November 2012, Thessaloniki and Athens

Steve is coming back to Greece once more! 
"2012 Experience" in Greece! 5&6 November 2012, Thessaloniki and Athens

Ετοιμος να μαγέψει για μια ακόμη φορά το κοινό, με την επιστροφή του στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, είναι ο Steve Vai, ο σπουδαιότερους εν ζωή γητευτής της ηλεκτρική κιθάρας.
Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη (Principal/Mύλος) ενώ την Τρίτη 6 Νοεμβρίου θα τον απολαύσει το κοινό της Αθήνας στο Fuzz Club.

Οι οπαδοί του Steve Vai, μέσα από το site του καλλιτέχνη www.vai.com μπορούν να ενημερωθούν για το ‘2012 Experience’. Πρόκειται στην ουσία για περιορισμένα τον αριθμό vip εισιτήρια που παρέχουν:
Συνάντηση με τον Steve Vai πριν το show, δυνατότητα παρακολούθησης του soundcheck και παροχή των ακόλουθων αντικειμένων: Πάσο της συναυλίας, αντίγραφο χειρόγραφης παρτιτούρας, υπογεγραμμένη φωτογραφία, πένες κιθάρας, αυτοκόλλητο και πρόγραμμα της περιοδείας.

Τη συναυλία θα ανοίξει, η Aμερικανίδα Beverly McClellan.

Τιμή εισιτηρίου:
Αθήνα 30ε (ίδια τιμή και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας)
Θες/νίκη 30ε (ίδια τιμή και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας)

Σημεία προπώλησης:
ΑΘΗΝΑ: Σε όλα τα Public και στο Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στα Public και στο Μusicland (Μητροπόλεως 102)

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr

Πρόγραμμα »

More infos : vai.com


Οι λέξεις "βιρτουόζος", "ταλαντούχος", "εντυπωσιακός" αδυνατούν να περιγράψουν το καλλιτεχνικό μέγεθος του Aμερικάνου κιθαρίστα και το κοινό του αναφέρεται σε αυτόν ως το "φαινόμενο" ο "εξωγήινος" ή σκέτο Vai.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου και εμφανίστηκε δίπλα στον θρυλικό Frank Zappa και με ενδιάμεσες στάσεις τους Alcatrazz, David Lee Roth Band, Whiteskane, G3 κ.α. o Steve Vai σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα και εξερεύνησε της δυνατότητές της στο έπακρο, όντας μακράν ο πιο επιδραστικός κιθαρίστας της γενιάς του.
Ο Steve Vai εκτός από μουσικό φαινόμενο είναι και καταλύτης της κοινωνίας αφού οι συντριπτική πλειοψηφία των απανταχού shredders κινείται πάνω στις δικές του κατευθύνσεις.

Ας δούμε επιγραμματικά κάποια στοιχειά της εντυπωσιακής του πορείας:
·
Έχει κερδίσει 3 βραβεία Grammy. (1994, 2001, 2009 ως καλύτερος instrumental μουσικός)
· Ήταν συνολικά 11 φορές υποψήφιος για βραβείο Grammy
· Από το 1986 μέχρι μια σήμερα έχει κερδίσει 40 πρωτιές ως καλύτερος κιθαρίστας στα πλέον έγκριτα μουσικά περιοδικά (Guitar Player, Guitar World κ.α.)
· Είναι ο ‘εφευρέτης’ της 7χορδής ηλεκτρική κιθάρας η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον.
· Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του συγκροτήματος του Frank Zappa και στους δίσκους του αναφέρεται ως "stunt guitar" ή "impossible guitar parts".
· Έχει συμμετάσχει στο soundtrack 7 ταινιών και 5 video games.
· Έχει 9 προσωπικά solo album και έχει υπάρξει μέλος συγκροτημάτων όπως οι Alcatrazz, οι PIL του Johnny Rotten, οι David Lee Roth Band και οι Whitesnake τους οποίους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκρότημα οι οπαδοί από καλούσαν Vai-Snake λόγω του χαρακτηριστικού του ήχου.
· Έχει εμφανιστεί σαν ‘special guest’ σε περισσότερα από 40 album καλλιτεχνών όπως οι Motorhead, Dream Theater, Eros Rammazotti , Spinal Tal κ.α.
· Είναι βασικό μέρος τους κιθαριστικού συνδυασμού G3, όπου μαζί με άλλους σπουδαιότατους κιθαρίστες όπως ο Yngwie Malmsteen, o Joe Stariani, o John Petrucci και ο Eric Johnson περιοδεύουν και ηχογραφούν χαρίζοντας εγκεφαλικά επεισόδια στους φίλους της ηλεκτρικής κιθάρας
· Έχει εμφανιστεί σαν ηθοποιός σε 5 κινηματογραφικές ταινίες με πιο γνωστή το ‘Crossroads’ (1986) όπου παίζει τον κιθαρίστα του διαβόλου και στο τέλος χάνει στην κόντρα με το Karate Kid, Ralph Macchio!
· Είναι παντρεμένος με την Pia Maiocco, πρώην μπασιστρια των Vixen και έχουν δύο παιδιά.

Source : in.gr