Add This

Friday, November 2, 2012

Steve Vai's "2012 Experience" in Greece! 5&6 November 2012, Thessaloniki and Athens

Steve is coming back to Greece once more! 
"2012 Experience" in Greece! 5&6 November 2012, Thessaloniki and Athens

Ετοιμος να μαγέψει για μια ακόμη φορά το κοινό, με την επιστροφή του στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, είναι ο Steve Vai, ο σπουδαιότερους εν ζωή γητευτής της ηλεκτρική κιθάρας.
Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη (Principal/Mύλος) ενώ την Τρίτη 6 Νοεμβρίου θα τον απολαύσει το κοινό της Αθήνας στο Fuzz Club.

Οι οπαδοί του Steve Vai, μέσα από το site του καλλιτέχνη www.vai.com μπορούν να ενημερωθούν για το ‘2012 Experience’. Πρόκειται στην ουσία για περιορισμένα τον αριθμό vip εισιτήρια που παρέχουν:
Συνάντηση με τον Steve Vai πριν το show, δυνατότητα παρακολούθησης του soundcheck και παροχή των ακόλουθων αντικειμένων: Πάσο της συναυλίας, αντίγραφο χειρόγραφης παρτιτούρας, υπογεγραμμένη φωτογραφία, πένες κιθάρας, αυτοκόλλητο και πρόγραμμα της περιοδείας.

Τη συναυλία θα ανοίξει, η Aμερικανίδα Beverly McClellan.

Τιμή εισιτηρίου:
Αθήνα 30ε (ίδια τιμή και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας)
Θες/νίκη 30ε (ίδια τιμή και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας)

Σημεία προπώλησης:
ΑΘΗΝΑ: Σε όλα τα Public και στο Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στα Public και στο Μusicland (Μητροπόλεως 102)

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr

Πρόγραμμα »

More infos : vai.com


Οι λέξεις "βιρτουόζος", "ταλαντούχος", "εντυπωσιακός" αδυνατούν να περιγράψουν το καλλιτεχνικό μέγεθος του Aμερικάνου κιθαρίστα και το κοινό του αναφέρεται σε αυτόν ως το "φαινόμενο" ο "εξωγήινος" ή σκέτο Vai.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου και εμφανίστηκε δίπλα στον θρυλικό Frank Zappa και με ενδιάμεσες στάσεις τους Alcatrazz, David Lee Roth Band, Whiteskane, G3 κ.α. o Steve Vai σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα και εξερεύνησε της δυνατότητές της στο έπακρο, όντας μακράν ο πιο επιδραστικός κιθαρίστας της γενιάς του.
Ο Steve Vai εκτός από μουσικό φαινόμενο είναι και καταλύτης της κοινωνίας αφού οι συντριπτική πλειοψηφία των απανταχού shredders κινείται πάνω στις δικές του κατευθύνσεις.

Ας δούμε επιγραμματικά κάποια στοιχειά της εντυπωσιακής του πορείας:
·
Έχει κερδίσει 3 βραβεία Grammy. (1994, 2001, 2009 ως καλύτερος instrumental μουσικός)
· Ήταν συνολικά 11 φορές υποψήφιος για βραβείο Grammy
· Από το 1986 μέχρι μια σήμερα έχει κερδίσει 40 πρωτιές ως καλύτερος κιθαρίστας στα πλέον έγκριτα μουσικά περιοδικά (Guitar Player, Guitar World κ.α.)
· Είναι ο ‘εφευρέτης’ της 7χορδής ηλεκτρική κιθάρας η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον.
· Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του συγκροτήματος του Frank Zappa και στους δίσκους του αναφέρεται ως "stunt guitar" ή "impossible guitar parts".
· Έχει συμμετάσχει στο soundtrack 7 ταινιών και 5 video games.
· Έχει 9 προσωπικά solo album και έχει υπάρξει μέλος συγκροτημάτων όπως οι Alcatrazz, οι PIL του Johnny Rotten, οι David Lee Roth Band και οι Whitesnake τους οποίους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκρότημα οι οπαδοί από καλούσαν Vai-Snake λόγω του χαρακτηριστικού του ήχου.
· Έχει εμφανιστεί σαν ‘special guest’ σε περισσότερα από 40 album καλλιτεχνών όπως οι Motorhead, Dream Theater, Eros Rammazotti , Spinal Tal κ.α.
· Είναι βασικό μέρος τους κιθαριστικού συνδυασμού G3, όπου μαζί με άλλους σπουδαιότατους κιθαρίστες όπως ο Yngwie Malmsteen, o Joe Stariani, o John Petrucci και ο Eric Johnson περιοδεύουν και ηχογραφούν χαρίζοντας εγκεφαλικά επεισόδια στους φίλους της ηλεκτρικής κιθάρας
· Έχει εμφανιστεί σαν ηθοποιός σε 5 κινηματογραφικές ταινίες με πιο γνωστή το ‘Crossroads’ (1986) όπου παίζει τον κιθαρίστα του διαβόλου και στο τέλος χάνει στην κόντρα με το Karate Kid, Ralph Macchio!
· Είναι παντρεμένος με την Pia Maiocco, πρώην μπασιστρια των Vixen και έχουν δύο παιδιά.

Source : in.gr

Wednesday, October 31, 2012

360 - Panoramic, Forcella Valley of Drap (Italy)

Enjoy the snowy Forcella Valley of Drap in 360 Panoramic photo (Italy)


Panoramic photo by Matteo Brunoro
Taken 12:38, 20/10/2012

Check other 360 panoramic photos from Italy Here

Source : 360cities.net

Tuesday, October 30, 2012

Ο Ουρανός των αρχαίων.Νέα Ψηφιακή Παράσταση.Πλανητάριο (Ιδρ. Ευγενίδου) από 30 Οκτ. 2012

«Ο Ουρανός των αρχαίων»
Νέα Ψηφιακή Παράσταση
στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου,
από 30 Οκτωβρίου 2012
 
Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - 
ώρα 19:00, 20:30 και 21:30
Τηλ: 210 9469600
 
Από τον ουρανό της Αρχαίας Αιγύπτου μέχρι τον πολιτισμό των Μινωιτών και από την αρχαία Κνωσσό της εποχής του χαλκού, στην Αρχαία Ελλάδα της Κλασικής περιόδου.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου αναλαμβάνει να μας περιηγήσει εικονικά σε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της Αρχαίας Αιγύπτου και όχι μόνο... Από τον ναό του Αμπού Σιμπέλ έως τον περίφημο τάφο του Τουταγχαμών και τη Ντέντερα κοντά στο Λούξορ, θα κατανοήσουμε πόσο ακριβείς ήταν οι ουράνιες ευθυγραμμίσεις των Αρχαίων Αιγυπτίων, ευθυγραμμίσεις που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να μας εντυπωσιάζουν.

Κι ενώ οι Αιγύπτιοι εφηύραν το ηλιακό ημερολόγιο και κατέγραψαν συστηματικά τις κινήσεις του Ήλιου, των πλανητών και των άστρων, δεν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν με ορθολογισμό τις παρατηρήσεις τους αυτές. Για το λόγο αυτό, η παράσταση θα κάνει έναν δεύτερο σταθμό στο ναυτικό πολιτισμό των Μινωιτών, των ανθρώπων εκείνων που χρησιμοποίησαν πρώτοι τους αστερισμούς για να προσανατολιστούν. Η εμπεριστατωμένη γνώση ναυσιπλοΐας και επομένως η γνώση των άστρων και των αστερισμών, βρίσκονται αποτυπωμένες στα ερείπια της Κνωσού και του Ακρωτηρίου της Θήρας.

Και από την αρχαία Κνωσσό της εποχής του χαλκού, θα ταξιδέψουμε στην Αρχαία Ελλάδα της Κλασικής περιόδου, τότε που τέθηκαν τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού και μαθηματικοί και αστρονόμοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων με τρόπο ορθολογικό..

Με τον τρόπο αυτό το ταξίδι στο χώρο και το χρόνο θα συνεχιστεί στην Ελληνιστική Αίγυπτο για να γνωρίσουμε μερικά από τα επιτεύγματα της Αλεξανδρινής επιστήμης, την περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη και τον Φάρο της Αλεξάνδρειας. Η παράσταση ολοκληρώνεται με μία από τις πιο  εντυπωσιακές ανακαλύψεις των τελευταίων χρόνων, τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», τον πρώτο υπολογιστή της αρχαιότητας.

Η πρώτη επίσημη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:00. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις, ώρες 19:00, 20:30 και 21:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων (και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων)  θα ξεκινήσει από τις 18:00 της ίδιας ημέρας από ταμείο του Πλανητάριου.

Την παράσταση θα προλογίσει ο καθηγητής κ. Ξενοφών Μουσάς, ο οποίος και θα αναφερθεί εκτενώς στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Πλανηταρίου, μιλώντας για τη νέα ψηφιακή παράσταση δήλωσε «Ο Ουρανός των αρχαίων» αναφέρει ότι «η παράσταση αυτή αξιοποιεί πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του πλανηταρίου να μας “ταξιδέψει εικονικά” μέσα στον χώρο και τον χρόνο και να μας παρουσιάσει τον ουρανό κατά την αρχαιότητα κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και εικαστικά εντυπωσιακό. Στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου το κοινό θα δει τον έναστρο νυχτερινό ουρανό, όπως ακριβώς τον έβλεπαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι , οι Μινωίτες, οι Έλληνες της εποχής της κλασικής αρχαιότητας και αργότερα οι κάτοικοι της Ελληνιστικής Αιγύπτου».

«Επιπροσθέτως» τονίζει «οι πολύτιμες όσο και εντυπωσιακές φωτογραφίες του γνωστού φωτογράφου Λουκά Χαψή θα μας παρουσιάσουν τον έναστρο νυχτερινό ουρανό που απλώνεται πάνω από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς μας χώρους σήμερα».

Σημειώνεται ότι η νέα ψηφιακή παράσταση εντάσσεται στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012. Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 6 Ευρώ, παιδιά 4 Ευρώ.