Add This

Saturday, October 5, 2013

ANDERCON 2014. Το πρώτο Συνέδριο αφιερωμένο στον Gerry Anderson

ANDERCON 2014
19-20 Απριλίου 2014, Λονδίνο
 
Σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με την "Anderson Entertainment" και τον Jamie Anderson, υιό του Gerry Anderson,  ο οποίος συνεχίζει το έργο του πατέρα του με νέες παραγωγές, όπως και για το επερχόμενο πρώτο Συνέδριο.
Η “Anderson Entertainment” λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το πρώτο Συνέδριο αφιερωμένο στο έργο του Gerry Anderson τον Απρίλιο του 2014.
Το AnderCon θα τιμήσει τη ζωή και την κληρονομιά του πιο γνωστού βρετανού παραγωγού Επιστημονικής Φαντασίας, και δημιουργού των κλασσικών εκπομπών Thunderbirds (Οι Κεραυνοί του Διαστήματος για τους παλαιότερους), ΔΙΑΣΤΗΜΑ:1999, Joe 90, Captain Scarlet, UFO, Stingray, Supercar και άλλων που δεν έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση.

Θα υπάρχουν πολλές συμμετοχές από πολλούς ηθοποιούς, που έπαιξαν ή δάνεισαν τη φωνή τους σε μαριονέτες, σε πολλές σειρές όπως:
Zienia Merton (Sandra Benes), Prentis Hancock (Paul Morrow) και Pam Rose (Βρόλοι) (από το Space: 1999),
David Quilter και Richard James (από τη σειρά Space Precinct),
David Graham (Parker/Brains/Gordon), Matt Zimmerman (Alan) and Shane Rimmer (Scott) (φωνές από Thunderbirds).

Επίσης θα συμμετέχουν στελέχη της παραγωγής όπως:
Mike Trim (σχεδιαστής και κατασκευαστής μοντέλων),
Steve Begg (Ειδικά εφέ),
Kevin Davies (Terrahawks titles designer),
Crispin Merrell (Μουσικός),
Terry Adlam (Σεναριογράφος/Σκηνοθέτης Dick Spanner)
Phil Ford (Σεναριογράφος New Captain Scarlet CGI)

Ο Jamie Anderson θα έχει να μας πει πολλά για τα ημιτελή έργα του πατέρα του, τα οποία ο ίδιος αρχίζει ήδη να πραγματοποιεί, συνεχίζοντας το έργο του. Το πρώτο λέγεται GEMINI FORCE ONE και παρουσιάζεται στις 5 Σεπτεμβρίου 2013

Το Συνέδριο στοχεύει να ζωντανέψει τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα των στούντιο εκείνης της εποχής, χρησιμοποιώντας εκθέσεις σχεδίων παραγωγής, μαζί με αναπαραστάσεις των πραγματικών σκηνικών, που χρησιμοποιήθηκαν σε σειρές όπως οι Thunderbirds και το Stingray!

Θα δείτε:
  • Το εργαστήριο του Brains (Thunderbirds)
  • Ένα διυλιστήριο που εκρήγνυται
  • Ο κυλιόμενος δρόμος όπου γυρίζονταν σκηνές αυτοκινήτων που κινούνταν
  • Η «υποβρύχια» δεξαμενή του Stingray και άλλων υποθαλάσσιων γυρισμάτων (μαζί με τα ψαράκια...)
  • Πολλά πρωτότυπα και αντίγραφα μοντέλων, που χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες παραγωγές.
  • Το συντηρημένο πρωτότυπο αυτοκίνητο του Straker από το UFO θα αποκαλυφθεί στο συνέδριο.
Το Andercon θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 19–20 2014, στο Park Inn Hotel, στο Αεροδρόμιο του Heathrow, στο Λονδίνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στην ιστοσελίδα: http://www.andercon.co.uk/
όπου θα δημοσιεύονται ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τους καλεσμένους.


Επισκεφθείτε την ελληνική σελίδα εκπροσώπησης του ANDERSON στο facebook: https://www.facebook.com/AndersonAmbassadorGreece

360 panoramic: Christ Church, College Oxford (England)

Christ Church college, Oxford


Panoramic photo by Bernd Kronmueller EXPERT Taken 12:17, 11/11/2012

Founded in 1524 Christ Church College is one of the 38 colleges in Oxford. 45 of the British prime ministers came from there. The Great Hall of the college has recently been featured in Harry Potter as Hogwarts.

by Bernd Kronmueller, 180 meters awayNearby images in England
map

Wednesday, October 2, 2013

World's Best Wildlife Pictures 2013

These photographs were top in the British Wildlife Photography Awards 2013. They are the best in the worldSource : lifo.gr

Monday, September 30, 2013

H ANDERSON Entertainment εκπροσωπείται και στην Ελλάδα! Νέες παραγωγές και το πρώτο συνέδριο!


Οι παρακάτω τίτλοι σας θυμίζουν κάτι;

THUNDERBIRDS (Οι Κεραυνοί του Διαστήματος)
SPACE: 1999 (ΔΙΑΣΤΗΜΑ: 1999)
UFO
CAPTAIN SCARLET
STINGRAY
FIREBALL XL5
SUPERCAR

Είναι μερικές από τις σημαντικότερες σειρές του GERRY ANDERSON (1929-2012), ενός από τους σημαντικότερους παραγωγούς Επιστημονικής Φαντασίας. Οι λάτρεις του Anderson υπάρχουν σε όλη την υφήλιο με οργανωμένα fan club και συλλέκτες. Στην χώρα μας δυστυχώς ο κόσμος του είναι ελάχιστα γνωστός. Μετά όμως από πολλά χρόνια η Anderson Entertainment έχει εκπρόσωπο και στην Ελλάδα και μάλιστα φανατικό ακόλουθο για πολλά χρόνια!

Ας δούμε όμως πρώτα ποιος ήταν ο Gerry Anderson…

Ο Gerry Anderson γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1929 και με τις ικανότητες και την αποφασιστικότητά του κέρδισε την πρώτη εργασία του ως παραγωγός στα 20 χρόνια του. Σύντομα το όνομα του Gerry άρχισε να αντιπροσωπεύει ένα απαράμιλλο στιλ ψυχαγωγίας που αποδείχθηκε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.
Κατά τη δεκαετία του 1960 ο Gerry χρησιμοποιεί μαριονέτες για να δημιουργήσει επικές σειρές επιστημονικής φαντασίας, που θα ήταν αδύνατο να επιτευχθούν χωρίς τη χρήση μοντέλων σε κλίμακα. Τα ονόματα των σειρών που παράγονται κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής είναι γνωστά παγκοσμίως: Supercar, Fireball XL5, Stingray, Thunderbirds, Captain Scarlet και Joe 90, και είναι μερικές μόνο από τις πρωτοποριακές παραγωγές που συνεχίζουν να ψυχαγωγούν το κοινό μέχρι σήμερα.


Καθώς η αισιοδοξία της δεκαετίας του 1960 ξεθώριαζε, ο Gerry δημιούργησε σκοτεινότερα σενάρια για τη νέα δεκαετία. Οι σειρές με ηθοποιούς UFO και Διάστημα:1999 ανταγωνίστηκαν το Star Wars και εξακολουθούν να θεωρούνται από πολλούς ως η καλύτερη δουλειά του.

Ο Gerry δεν ήταν ικανοποιημένος από την ακινησία, και τα προγράμματά του έγιναν περισσότερο ποικιλόμορφα στη δεκαετία του 1980. Έκανε μια ευπρόσδεκτη επιστροφή στις μαριονέτες με το Terrahawks και τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Dick Spanner στην οθόνη (με stop-motion), ενώ παράλληλα αναπτύσσει μια παράλληλη καριέρα ως βραβευμένος σκηνοθέτης εξελιγμένων τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Στη δεκαετία του 1990 δημιούργησε και παρήγαγε τη διαστημική αστυνομική σειρά με ηθοποιούς Space Precinct, πριν επιστρέψει στην ψυχαγωγία των παιδιών με το μαγευτικό Lavender Castle.
Από την επίπονη τεχνική του Supermarionation μέχρι την πρωτοποριακή CGI, ο Gerry Anderson και η ομάδα του ήταν υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο φιλόδοξες και εξελιγμένες τηλεοπτικές σειρές που δημιουργήθηκαν ποτέ.
Αλλά αντί να αρκείται στα επιτεύγματα του παρελθόντος, ο Gerry προτιμούσε να συζητά τις ελπίδες και τις ιδέες του για το μέλλον. Αυτή η ώθηση και η φιλοδοξία συντήρησε μια αξιόλογη καριέρα ως παραγωγού, που διήρκεσε περισσότερο από πέντε δεκαετίες.


Το 2001 του απονεμήθηκε ο τίτλος MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) για τις υπηρεσίες του προς τη βρετανική κινηματογραφική βιομηχανία.
Η εκπληκτική σειρά  New Captain Scarlet (γυρισμένη σε CGI) έκανε πρεμιέρα το 2005, οπότε ο Gerry είχε ήδη περάσει την ηλικία που οι περισσότεροι συνταξιοδοτούνται.

Με τα χρόνια, εκτίμησε ότι για πολλούς ανθρώπους τα έργα του αντιπροσώπευαν μια ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους. Και ήταν υπερήφανος που η επινοητικότητα και αισιοδοξία των χαρακτήρων του ώθησαν κάποιους θεατές, που ακολούθησαν μια διακεκριμένη σταδιοδρομία στο κινηματογράφο, την τηλεόραση και σε άλλους τομείς.

Οι Thunderbirds ενέπνευσαν ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και μια μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων, που αντανακλούν μια εκπληκτική επιρροή σε θεατές, πολλών ηλικιών και γενεών.
Ο ενθουσιασμός του για κάποιο επόμενο έργο και το ενδιαφέρον του για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, παρέμεινε δυνατό κατά τη διάρκεια της τελευταίας ασθένειάς του.
Απεβίωσε στις 26 Δεκεμβρίου 2012.

Marcus Hearn, επίσημος βιογράφος του Gerry Anderson


Πλέον ο Jamie Anderson, υιός του Gerry, συνεχίζει το έργο με νέες παραγωγές και το πρώτο Συνέδριο της "ANDERSON Entertainment" αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Gerry αλλά και στα μελλοντικά σχέδια της κληρονομιάς του.

Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Λευτέρη Σαρρή. Όσοι είστε λάτρεις των έργων του Gerry Anderson και θέλετε να ενημερώνεστε, να μοιραστείτε τα ενδιαφέροντα σας η θα θέλατε να γνωρίσετε τον υπέροχο του κόσμο επιστημονικής φαντασίας μπορείτε να έρθετε σε επαφή μέσω email ( sarrise@ath.forthnet.gr ) και φυσικά στην νέα σελίδα στο facebook ( https://www.facebook.com/AndersonAmbassadorGreece ).

Στις επόμενες μέρες θα έχουμε νέα και για το Συνέδριο και για την πρώτη νέα παραγωγή συνέδριο! Μέχρι τότε…