Add This

Sunday, October 5, 2014

Gerry Anderson - Firestorm 2014, Kickstarter



Το Firestorm του Gerry Anderson είναι μια νέα παραγωγή από την Anderson Entertainment.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 το Firestorm ξεκίνησε στην ιστοσελίδα διαδικτυακής χρηματοδότησης Kickstarter, με στόχο τη συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού για την παραγωγή ενός πιλοτικού επεισοδίου.


Πρακτικά ειδικά εφέ

Το Firestorm θα γυριστεί με Ultramarionation – ένα μοναδικό συνδυασμό των τεχνικών που είναι συνυφασμένες με το σύμπαν του Gerry Anderson: πρακτικά ειδικά εφέ (πραγματικές εκρήξεις), πραγματικά σκηνικά και αντικείμενα, πραγματικά μοντέλα μινιατούρες και φυσικά μαριονέτες! Πιστεύουμε ότι η «υλική υπόσταση» των θρυλικών παραγωγών του Gerry Anderson, όπως οι Thunderbirds και το Stingray, ήταν ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας τους και ο λόγος για τον οποίο τόσες πολλές γενιές έχουν απολαύσει και συνεχίζουν να απολαμβάνουν αυτές τις υπέροχες παραγωγές. Θέλουμε να δούμε μια επιστροφή στα «ζωντανά» γυρίσματα και ειδικά εφέ και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που ελπίζουμε ότι θα αγαπήσετε για το Firestorm!


Γνήσιες ρίζες Gerry Anderson

Το Firestorm βασίζεται στη σειρά που αναπτύχθηκε αρχικά από το Gerry Anderson και τον τότε συνεργάτη του John Needham, πριν να γίνει παραγωγή ως σειρά «anime» στην Ιαπωνία το 2003. Ανατρέξαμε στις αρχικές σημειώσεις, χειρόγραφα, συνόψεις του Gerry και αναπτύξαμε εκ νέου τη σειρά από τα πρωτότυπα στοιχεία του Anderson.


Εκπληκτικοί συντελεστές

Έχουμε πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται για το έργο - οι περισσότεροι από τους οποίους εργάστηκαν με τον ίδιο το Gerry ή έχουν μια αγάπη και κατανόηση των στοιχείων εκείνων που κάνουν μια πραγματική «Anderson» παραγωγή.


ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι το Kickstarter;

Το Kickstarter είναι μία από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες crowdfunding στον κόσμο (χρηματοδότηση από το πλήθος ή διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση). Οι δημιουργοί αναθέτουν τα έργα τους στο Kickstarter με την προτροπή: "Γειά σε όλους! Εδώ είναι κάτι που θέλω να κάνω. Θέλετε να το κάνω;". Οι υποστηρικτές ανταποκρίνονται συμμετέχοντας με κάποια οικονομική προσφορά προς το έργο. Σε αντάλλαγμα, ο κάθε υποστηρικτής λαμβάνει κάποια ειδικά δώρα που συνδέονται με το έργο και τα οποία δεν είναι γενικά διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. ( https://www.kickstarter.com/hello )


Γιατί να χρησιμοποιηθεί το Kickstarter?

Για πολλούς λόγους!  Ίσως γνωρίζετε την προηγούμενη επιτυχία μας μέσω του Kickstarter. Συγκεντρώθηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί η τελευταία σειρά βιβλίων του Gerry Anderson - το Gemini Force One. Το έργο ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε υποστήριξη από τόσους πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Ο ενθουσιασμός και η υποστήριξή τους οδήγησε άμεσα στην επίτευξη μιας συμφωνίας με τον εκδοτικό οίκο Orion, που σήμανε την ολοκλήρωση και έκδοση όχι μόνο του πρώτου αλλά και του δεύτερου και του τρίτου βιβλίου της σειράς. Γνωρίζουμε τώρα ότι ένα επιτυχημένο έργο μέσω Kickstarter μπορεί να τραβήξει την προσοχή των κατάλληλων παραγόντων της βιομηχανίας.

Έχουμε παρουσιάσει το Firestorm σε έναν κάποιες εταιρίες διανομής, κανάλια, χρηματοδότες και στελέχη τηλεόρασης κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του και η ανταπόκριση ήταν αρκετά παρόμοια από όλους - ενθουσιασμός στην αρχή, αλλά αβεβαιότητα σχετικά με τη χρήση  μαριονετών και πρακτικών ειδικών εφέ. Μας είπαν: "Δε θα είναι πιο εύκολο CGI;". Μπορεί να είναι πιο εύκολη μέθοδος, αλλά δεν νομίζουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι τόσο υπέροχο αν την ακολουθήσουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το Firestorm με όσο το δυνατόν πιο πρακτικό και χειροπιαστό τρόπο - πραγματικά σκηνικά, πρακτικά ειδικά εφέ, μινιατούρες και μαριονέτες. Ελπίζουμε ότι και οι οπαδοί του Gerry Anderson σε όλο τον κόσμο θα θέλουν να δουν μια νέα σειρά γυρισμένη με αυτό τον παραδοσιακό τρόπο!


Τι γίνεται με το "S" παντού; Σίγουρα θα έπρεπε να είναι "F" από το Firestorm!

Είμαστε λάτρεις του S. Είναι εκεί για δύο λόγους. Πρώτον, το S είναι ένα λογότυπο μέσα στον κόσμο  του Firestorm. Οι ήρωές μας στο Firestorm είναι όλοι στελέχη που εργάζονται για τη Storm Force 9, ένα τμήμα της Storm Force. Το S σημαίνει Storm Force! Firestorm είναι η αποστολή που αναλαμβάνει η Storm Force κι έτσι το S κυριαρχεί στο λογότυπο και μέσα στον κόσμο του Firestorm. Ο δεύτερος λόγος είναι για την αυθεντικότητα. Το S ήταν πάντα ένα χαρακτηριστικό του αρχικού λογότυπου της σειράς Firestorm και γι 'αυτό θελήσαμε να το κρατήσουμε έτσι.




No comments:

Post a Comment